Podravska, Maribor

Opis

Naselje zajema tri sklope nizkoenergetskih večstanovanjskih objektov. Zasnovani so po smernicah sodobnega in udobnega bivanja. Na lokacijo so umeščeni tako, da zagotavljajo maksimalno osončenost ter ustvarjajo in ohranjajo odprte zelene površine. V naselju je predvidenih dvanajst kakovostnih, funkcionalnih in estetsko dovršenih stanovanjskih enot. Dnevno bivalni prostori enot se nahajajo na južni strani in tako zagotavljajo optimalno bivanje. Celotno naselje zajema 6 različnih tipov stanovanj od tro-sobnih stanovanj do pet-sobnih stanovanj.

Na severu sta predvidena 2 večstanovanjska objekta A in B, ki sta zasnovana tako, da se v posameznem objektu nahajajo po 4 stanovanja. V objektu A se nahaja eno enoetažno in tri dvoetažna stanovanja. Enako velja tudi za objekt B. Vsako stanovanje ima ločen vhod, dvoetažna stanovanja imajo zagotovljena lastna stopnišča.

Na jugu je predviden en večstanovanjski objekt – objekt C, ki je zasnovan tako, da vključuje 4 enoetažne stanovanjske enote. Na severni, zahodni in južni strani so načrtovana parkirna mesta za potrebe parkiranja stanovalcev.

Kontakt